Lendroid: Merkezi Olmayan Borç Verme Platformu
Merhaba değerli okurlarım bu yazımda sizlere yeni bir projenin içeriğinden bahsetmek istiyorum. Projenin kısaca özetinden bahsetmek gerekirse merkezi olmayan bir borç verme platformudur. İsmi ise Lendroid olarak karşımıza çıkmaktadır. Tabi ki bu projenin bazı önemli noktalarından yazımda bahsedeceğim ancak eğer çok fazla detaylı bilgiye ulaşmak istiyorsanız https://lendroid.com/ bu adres sayesinde resmi Lendroid web sitesine erişim sağlayabilirsiniz.
Lendroid Platfromu Nedir?
Öncelikle şundan bahsetmek istiyorum kripto paralar ve blok zinciri ekosistemi kullanılarak birçok kredi platformunun ortaya koyulduğunu söylemek mümkündür. Ancak bu projelerin çoğu merkezi bir yapıya sahip olduğu için çeşitli finansal kurumlar tarafından denetim altındadır. Bu durumda insanların daha sıkı kurallar içinde kredi kullanımı ile karşı karşıya kaldığını gösterir.
Peki Lendroid platformu nasıldır? Lendroid platformu yeni yapısı ve blok zinciri teknoloji temeli ile ortaya çıkarılan önemli bir borç verme platformudur. Bu platformun merkezsiz olması diğer borç verme platformlarına göre önemli bir özelliği olarak karşımıza çıkıyor. Sistem kredi bileşenleri ise marjin ticaret sisteminden aldığını söylemek gerekiyor.
Lendroid platformu marj ticaretini, merkezsiz kredileri ve satışları kolaylaştırmak için ortaya koyulan ve açık yapısı ile karşımıza çıkan bir protokol platformudur. Yani Lendroid platformu hem güvenli hem bağımsız hem de açık protokola sahip bir platformdur. Ayrıca bu platform Ethereum blockchain zincirinde açık satış imkanı sunarken aynı zamanda kiralamalara da imkan vermektedir.
Lendroid Ekosisteminin Paydaşları Kimlerdir?
Lendroid ekosisteminde 4 adet paydaş yer almaktadır. Peki bu paydaşlar kimlerdir ve ne iş yaparlar.
Bu paydaşlar 2'si kurumsaldır ve diğer ikisi ise kazançları artırmak için yer alan bireylerdir. Şimdi de bu 4 paydaş hakkında detaylı bilgileri sizlere sunalım.
- Ödünç Veren
- Denetçi
- Marjin Trade Yapan Kişi
- Koruyucu
Lendroid Platformu Nasıl Çalışır?
Kısaca ekosistemin paydaşlarından bahsetmişken bu ekosistemin nasıl çalışacağı konusunda da biraz bilgi verelim. Borç alacak ve borç veren kişi Lendroid protokolü dahilinde akıllı sözleşmeyi eğer şartları uygun ise yapmaktadır. Borç alacak ise ayrıca bir teminat belirtir ve bu teminat borç ödenene kadar kilitli kalır. Ayrıca sözleşmenin ardından ise borç veren fonlarını borç alacak kişiye aktarır. Borç alan kişi aldığı fonu gerekli ticaret işlemlerinin ardından ekosisteme tekrar geri kazandırır ve başta belirttiği teminatı geri alır.

Lendroid Takımı

Lendroid Yol Haritası
Lendroid İCO ve Token Bilgileri
Lendroid platformunda kullanılacak olan tokenin ismi Lendroid destek tokenidir. Bu token ERC-20 standartlarına uygun şekilde üretilmiştir. Lendroid destek tokeni sembolü ise LST olarak belirlenmiştir. Ayrıca şunuda belirtmek istiyorum ekosistemden Lendroid destek tokeni alan kişi dilerse marjin ticaretinde ERC-20 standartına uygun başka bir tokeni de kullanabilecektir.
- Toplam LST miktarı: 12 000 000 000 LST
- Satılacak LST miktarı: 240 000 000 LST
- 1 ETH: 48000 LST
- İCO 19 Şubat 2018 tarihi ile 23 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.
- İCO dahilinde kabul edilen kripto para biri ise ETH olarak belirlenmiştir.
- Hardcap miktarı ise 5000 ETH olarak karşımıza çıkıyor.
Token dağılımı şöyledir:
Lendrorid İletişim Bilgileri
Website: https://lendroid.com/
Whitepaper: https://lendroid.com/assets/whitepaper.pdf
Twitter: https://twitter.com/lendroidproject
Telegram: https://t.me/lendroidproject
Telegram Chat: https://t.me/lendroidtalk
Medium: https://blog.lendroid.com
My Bitcointalk Profile: https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=1381435
Yayına Yapılan Yorumlar